Double Effect

Double Effect is een jong en dynamisch adviesbureau dat opereert op het snijvlak van strategie en organisatieverandering. Binnen de financiële sector (banken, lease- en verzekeringsmaatschappijen) richt Double Effect zich op het versterken van de commerciële effectiviteit van operationele processen. Double Effect onderscheidt zich ondermeer door de klant compromisloos centraal te stellen en een hoge mate van professionaliteit van haar medewerkers. Dit bereikt zij door een uitgekiend opleidingsprogramma dat optimaal is afgestemd op het reeds aanwezige kennisnivo van haar professionals.

Opdracht:

Trainingen  

Aanpak:

Samen met de cursuscoördinator van Double Effect ontwikkelde OXYLO een maatwerkcursus waarmee de medewerkers de risico’s in de verzekeringsbranche beter konden beoordelen. Door voorafgaand aan de training intake gesprekken te houden met enkele cursisten, sloot het cursusmateriaal optimaal aan op de reeds aanwezige kennis van de professional. Tijdens de training werden de cursisten uitgenodigd om zelf actief met de aangeboden stof te experimenteren. De cursus bevatte twee casussen uit de praktijk waarmee de cursisten zelf aan de slag gingen.  

Resultaat:

Aan het einde van de cursus had de cursist inzicht in de dynamiek binnen het verzekeringsbedrijf en de rol die (actuariële) risico’s hierbij spelen. Het werd duidelijk welke maatregelen een verzekeraar treft om deze actuariële risico’s te beheersen en hoe verzekeringsproducten worden gewaardeerd. Dankzij de casussen was de cursist in staat om zelf de waarde van een verzekeringsportefeuille te doorgronden en een aantal elementaire verzekeringsprodukten te waarderen. Tenslotte verschafte de training de cursist inzicht in de rol van de actuaris binnen een verzekeringsmaatschappij en de werkzaamheden die hij daar verricht.

Locatie

Gebouw "Yellowstones"
Nijverheidsweg 60/11
3812 PM AMERSFOORT

Contact

  • 033 - 445 18 41
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OXYLO Actuarieel Advies

KvK: 57282285

Volg ons