Afdrukken

Drie redenen voor een Chileens pensioen

Debat op 2 | januari 2012

De kans is groot dat je via jouw werkgever pensioen opbouwt bij een pensioenfonds. Verplicht. Je hebt niks te kiezen. Vind je dat jouw pensioenfonds slechte rendementen haalt op jouw pensioengeld? Vind je de service onder de maat? Of de kosten te hoog? Helaas, de verplichtstelling zorgt er voor dat je niet weg kunt. Tenzij je een andere baan zoekt in een andere branche. Om er vervolgens achter te komen dat je bij jouw nieuwe werkgever opnieuw verplicht bent om jouw pensioengeld te stallen bij één ander pensioenfonds. Het is de hoogste tijd om dit paternalistische systeem, dat goed paste bij de arbeidsverhoudingen uit de jaren vijftig en zestig, achter ons te laten.

Is er een alternatief? Chili beschikt over een innovatief pensioensysteem waarin je wél zeggenschap hebt over jouw pensioengeld. Hier volgen drie redenen waarom Chili het pensioen heeft dat veel Nederlanders willen hebben.

1) Je kiest zelf wie jouw geld beheert
In Chili kun je kiezen tussen zes verschillende pensioenfondsen. De werkgever zorgt er voor dat maandelijks 10% van jouw salaris wordt gestort op jouw rekening bij het door jouw gekozen fonds. Elke vier maanden ontvang je van jouw eigen fonds een overzicht. Daarop zie je hoe jouw eigen fonds heeft gepresteerd. Bovendien kun je jouw fonds één-op-één vergelijken met de andere vijf fondsen. Zo zie je welk fonds het best heeft gescoord op rendement, kosten en kwaliteit. Als je niet tevreden bent over jouw fonds, kun je op elk moment overstappen naar een ander fonds. Zonder kosten.

2) Je weet wat je hebt (en wat niet)
Het Nederlandse pensioensysteem is het product van eindeloos polderen tussen sociale partners. Jarenlang hebben werkgevers en vakbonden bepaald wat goed voor jou is. Dit heeft geleid tot een ingewikkeld systeem vol overgangsmaatregelen en onduidelijke garanties. Je moet pensioendeskundige zijn om precies te begrijpen waar je recht op hebt. En als het pensioenakkoord door gaat, wordt het allemaal nog ingewikkelder. Goed voor de werkgelegenheid in de pensioenbranche, maar niet voor jouw pensioen. Dat wordt alleen maar duurder en onbegrijpelijker. In Chili is dat anders. Daar is pensioen eenvoudig: een individuele spaarrekening bij een zelf gekozen fonds. Ook de verzekeringen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid zijn eenvoudig en transparant. De uitkering én de premie hiervoor zijn bij elk van de zes pensioenfondsen namelijk precies gelijk. Leuker kunnen we het niet maken. Wel eenvoudiger.

3) Je voelt je weer betrokken bij jouw eigen pensioen
Het pensioenbewustzijn in Nederland is schrikbarend laag. Uit onderzoek blijkt dat ondanks de vele aandacht voor pensioen in de media maar 13% van de ondervraagden goed op de hoogte is van het eigen pensioen. De enige manier om het pensioenbewustzijn te vergroten, is mensen weer zelf de regie te geven in een systeem dat voor iedereen te begrijpen is.

Met deze voordelen is het niet verrassend dat veel andere landen zich ondertussen hebben laten inspireren door het Chileense pensioensysteem, zoals Peru, Argentinië en Polen. Let’s go Chilean!

Locatie

Gebouw "Yellowstones"
Nijverheidsweg 60/11
3812 PM AMERSFOORT

Contact

  • 033 - 445 18 41
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OXYLO Actuarieel Advies

KvK: 57282285

Volg ons