Harmonisatie & fusies

De redenen voor een fusie of overname zijn verschillend: van schaalvergroting tot synergie en versterking van de concurrentiepositie. Wat de reden ook is, de bedrijfseconomische belangen zijn meestal enorm.

Bij fusie en overname van bedrijven spelen pensioenbelangen vaak een grote rol. Bij het pensioenfonds of verzekeraar van elk van de fusiepartners is vaak veel vermogen opgeslagen. Dat vermogen speelt een belangrijke rol bij de waardebepaling (due diligence) van bedrijven. Daarnaast dient bij fusie en overname aandacht geschonken te worden aan de pensioenbelangen van medewerkers. Hoe harmoniseert u de arbeidsvoorwaarden van de fusiepartners? Hoe haalt u optimale schaalvoordelen uit de fusie, ook op het pensioendossier? Hoe creëert u voldoende draagvlak in de nieuwe situatie? Onvoldoende aandacht voor deze kanten van bedrijfsovernameprocessen leidt vaak tot grote, onvoorziene problemen.

OXYLO heeft de nodige praktijkervaring om dit soort processen tot een goed einde te brengen. In de hele keten van inventarisatie, communicatie, integratie en implementatie van het pensioendossier en alles wat er om heen komt kijken.

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Locatie

Gebouw "Yellowstones"
Nijverheidsweg 60/11
3812 PM AMERSFOORT

Contact

  • 033 - 445 18 41
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OXYLO Actuarieel Advies

KvK: 57282285

Volg ons